Freya.no

Bli forkjølet

Forkjøllelse. Eventyret om Øyemonster og hans venner. Bok 5

Dette er Nesemonster. Det er en fin dag i dag, men han er syk og det er vanskelig for han å nyte dagen. Han har fått en kraftig forkjølelse og føler seg ikke bra!

Hei Nesemonster! Hvorfor er du så trist?

Hei Øyemonster! Jeg føler meg ikke så bra i dag. Nesene mine er så fulle av snørr at jeg kan nesten ikke puste eller spise.

Atsjooo! Ææææsj! Takk skal du ha! Ugh!

Hei monstre! Oi oi, det høres ut som om noen er syke. Det er så fint ute! Det er så synd at du ikke føler deg så bra. Jeg skulle ønske jeg kunne hjelpe deg.

Men vet du hva? Jeg hørte noen si at det beste mot forkjølelse er naturens egen medisin. La oss prøve melk på deg!

Honning hjelper også mot forkjølelse, så melk og honning burde fungere enda bedre sammen! Disse kuene og biene har virkelig klart å lage noe bra!

Aaaatsjoooooo!

Hmmm…
Ups! Det var dumt! Melk og honning fungerte visst ikke så bra. Jeg vet ikke hva som skjedde.

Jeg vet! Du må spise noe frukt! Du trenger mange vitaminer når du er syk, og frukt har veldig mange gode vitaminer. Hvor er munnen din? Ja, jeg glemte. Du spiser med nesene dine!

Ja, jeg er et nesemonster og jeg spiser med nesene mine. Men jeg kan ikke gjøre det nå, siden nesene mine er helt tettet. Se, alt bare renner rett ut. Nå er jeg helt gjennomvåt og jeg føler meg ikke bedre i det hele tatt.

Javel, skal vi se... Hvis du ikke kan bruke nesene dine til å spise med, så kanskje vi må prøve å smøre deg med vitaminer? Slik som dette...! Da vil vitaminene tas opp av huden og gjøre deg frisk på 1-2-3.

Og det er viktig for deg at du må være varm og god. Så da må vi gjøre deg varm!

Hva med litt saltvannspray også? Saltet burde drepe alle forkjølelsesvirusene som gjør deg syk.

Aaatsjooooo! Oi oi oi oi!

WOW! Jeg kan endelig puste nå! Endelig! Og nå kan jeg spise med nesene mine også! Jippi! Jeg er bare så sulten! La oss spise noe fruktgodteri!

Aaatsjooooo! Aaaaaatsjooooooo!

Åh åh! Kanskje vi burde også spise mer frukt og flere vitaminer?

Slutt

Bøker på norsk:


Books in english:Книги на русском:

Зуб