Freya.no

Brevet til Laura

Jeg har brukt litt av tiden i det siste til å rydde opp litt i filene jeg har liggende og slenge på diskene mine. Uansett, så fant jeg dette gullkornet som er for bra til å bli ryddet vekk.

Laura Schlesinger er en kjent radioperson i USA som gir råd til de som ringer inn. For kort tid siden svarte hun en av innringerne, med henvisning

til 3. Mosebok 18:22, at homoseksualitet er en vederstyggelighet, og kan under ingen omstendighet tolereres. Det følgende er et åpen brev til Dr.Laura ført i pennen av amerikansk statsborger, hvis navn er ukjent:

Kjære Dr. Laura,

Takk for at du gjør så mye for å lære folk opp i Guds bud. Jeg har lært mye av deg, og jeg prøver å dele disse kunnskapene med så mange jeg kan. Dersom noen for eksempel prøver å forsvare homoseksualitet, så minner jeg dem bare om 3. Mosebok 18:22 der det det står klart og tydelig at homoseksualitet er en vederstyggelighet. Så er ikke det mer å snakke om. Men nå trenger jeg noen råd om hvordan jeg skal leve etter Guds bud.

  1. Hver gang jeg brenner en okse som et offer vet jeg at dette gir en en duft som behager Herren (3.Mosebok 1:9). Problemet er naboene.

  2. Jeg ønsker å selge min datter som slave (2. Mosebok 21:7). Med det

prisnivået vi har i dag, hva mener du er en rett pris?

  1. I 3. Mosebok 24:44 står det klart at jeg kan eie både mannlige og kvinnelige slaver så lenge de er kjøpt fra et naboland. En venn av meg sier at dette gjelder bare for meksikanere, og ikke kanadiere. Her trenger jeg hjelp. Kan jeg eie kanadiere?

  2. Jeg har en nabo som insisterer på at han skal arbeide på sabatten. 2. Mosebok 35:2 er helt tydelig på at han skal drepes. Er jeg moralskansvarlig for å gjøre dette selv?

  3. En venn av meg mener at selv om det er en vederstyggelighet å spise skalldyr (3. Mosebok 11:10), så er homoseksualitet verre. Jeg er uenig. Hvem har rett?

  4. I 3.Mosebok 21:20 står det klart at jeg ikke må nærme meg Guds alter dersom jeg ser dårlig. Jeg må innrømme at jeg er nærsynt og bruker briller. Må synet mitt være helt perfekt, eller kan vi operere med litt slingringsmonn her?

  5. De fleste av vennene mine går til frisøren. De klipper håret på sidene

og tar skjegget i kantene.Dette er tydelig en synd ifølge 3. Mosebok 19:27. Hvordan bør de straffes?

  1. Jeg har lest i 3.Mosebok 11:7-8 at jeg ikke må røre noen rester av en død gris fordi det gjør meg uren.Kan jeg allikevel spille amerikansk fotball dersom jeg har hansker på?

  2. Min onkel har en gård. Han synder mot 3.Mosebok 19:19 fordi han planter to ulike avlinger på samme jorde. Kona er ikke noe bedre fordi hun går med klær som er lagd av to ulike stofftyper (blanding av bomull og polyester). Han har også den uvanen at han banner mye. Er det virkelig nødvendig at vi samler hele byen bare for å steine de (3.Mosebok 24:10-16)? Er det ikke like lett å brenne de til døde i et familieselskap slik vi pleier å gjøre med mennesker som ligger med sine slektninger (3.Mosebok 20:14)?

Jeg vet du har gått i dybden på denne type problemstillinger. Så jeg er sikker på at du kan hjelpe meg. Takk for at du stadig minner oss på at Guds ord er evig og uforanderlig.

Med hilsen en trofast disippel og tilbedende fan.

Dette brevet er fra rundt år 2000. Det sirkulerte på nettet og tok et “oppgjør” med Laura Schlesinger da hun gikk fra å støtte homoseksualitet til å gå mot homoseksualitet i 1997. Ikke overraskende så er ikke grunnen til at jeg liker dette brevet at det er pro homoseksualitet, men at det viser hvor skrudd enkelte påstander i Bibelen er.